miercuri, 1 iulie 2009

FEEL THE FOOD

Hrana este de un singur tip: a sufletului. Mancarea este hrana cu miez. Cu carne, cu material, cu textura, ceva ce putem vedea, pipai , gusta. Dar hrana este un singur lucru: ceea ce sufletul are nevoie.

Orice altceva ii dai corpului, acesta nu poate inchide cercul/ciclul complet al iubirii (adica ceea ce intra si iese din noi). Caci hrana nu poate fi decat iubire pe paine. Orice altceva se transforma in noroi si stagneaza. Poti sa mananci paine, dar, daca nu o iubesti suficient de mult, nu o venerezi pe ea si cea care a facut-o, painea nu trece prin tine. Ramane acolo blocand fluidul din tine si depozitand blocaje din ce in ce mai mari.

Va invit sa parcurgeti mai jos corespondenta intre alimente si sentimente, cum o vad eu acum. Cred ca cei care mananca in exces un anume aliment, cauta de fapt acel sentiment:

-Paine si produse de panificatie - iubire de mama.
-Dulciuri, inghetata - iubirea de sine, placerea de a trai, dulceata vietii, senzualitate;
-Alimente foarte iuti, condimentate - nevoia de a simti, de a se simti pe sine, de a se iubi;
-Bauturi acidulate - nevoia de a vorbi, de a spune (este "stinsa" cu acid); nevoia de senzatii tari;
-Paine cu unt - nevoia de mangaiere;
-Seminte, nuci, migdale - nevoia de exprimare, de eliminare a furiei stocate;
-Alcool - nevoia de stari modificate de constienta, de meditatie, de oprire controlata a moristii gandurilor;
-Lactate, branzeturi - nevoia de evolutie interioara
-Tigari - nevoia de biberon

Daca mai aveti de adaugat sau comentat fiti bineveniti. Si da, fetele alea nu sunt fericite, nu iubesc si nu sunt iubite, dupa cum se ataseaza doua cate doua de decapotabila, plus doua inghetate. Eu zic ca era suficient un barbat bun pentru fiecare dintre ele.