vineri, 15 mai 2009

E VINERI SI E SUPERBA!

Ce ciudat, e suficient un cuvant: "vineri" si zambesc. E vineri, e o alta zi, dar numele ei are in spate o intreaga istorie: e un fel de sfarsit a ceva ce a fost obligatoriu (fie el serviciu sau scoala sau orice altceva) si un fel de inceput al unor zile "libere". Cat de libere? Ce inseamna "libere?" Libere de ce? Libere de prejudecati? Libere de "trebuie"? O zi de joi nu este suficient de libera pentru a te simti ca vineri? O dimineata de marti nu merita sentimentul acela minunat pe care il ai cand iti bei cafeaua sau ciocolata cu lapte duminica pe terasa sau balcon?

Daca as spune ca azi e marti, ziua ar fi mai intunecata? Probabil ca da. Probabil ca ar fi inca un exercitiu perfect pentru a ne aminti ca lumina e in mintea noastra. Cu cat o vedem mai mult, cu atata mai multa lumina in jur. Sunt convinsa ca toti ati vazut ca sambata si duminica au o lumina speciala. E lumina din voi, e lumina din mine, cea care imi propun sa vad totul cu ochelarii de duminica. Si lumea arata de para Dumnezeu ar fi marit brightness-ul cu un click. Si totusi, mouse-ul e la noi.

Azi e vineri si am mai dat un pic de lumina. Vreau sa trag cu mine starea de week-end cat mai spre joi. Apoi spre miercuri. Si, cand ajung la luni sa o tin asa toate zilele mele. Imi aleg ca reper ziua de vineri, caci ea este un amalgam superb de treburi si distractii. Vinerea iti profesezi meseria cu zambetul pe buze, iar distractia de seara e orgasm. Nu e ca sambata, cand esti acasa dar nu-ti convine ca faci treburi domestice si nici ca duminica, in lenevie. Vinerea e starea cea mai buna: atunci esti in egala masura activ in munca si in relaxare. De azi ,vineri va fi ziua pe care o voi petrece forever!

Iar azi e o vineri excelenta pentru a-mi incepe noua 'viata de vineri": vine teatrul in sat ("Interpretul", al Teatrului Mic, super!) iar mai pe noapte avem petrecere cu lasere si DJ Vasile colea, in padurea Otopeni. Da, e bine la tara. E cultura. Plantez cimbru si busuioc mai tarziu, ud rasadurile de rosii chiar acum.

Dar cum e sa te cheme Vineri? Sa fii superba si sa iti iei zborul zilnic la propriu de pe o bucata de scandura? Dallas Friday este cea mai premiata sportiva la acrobatie cu placa, o superba... Vineri. Asa va doresc sa aveti! :)

Fiti Vineri si folositi-va de orice scandura pentru a atinge cerul! chiar daca asta inseamna sa va intoarceti lumea cu susul in jos! Love U all, with my special New Love!

De azi, pentru mine e... vineri!