joi, 28 mai 2009

AM FOST LA PRIMUL TEDx IN BUCURESTI!

Peste 3 ore de inspiratie si o cantitate uriasa de inteligenta si frumusete pe mp la publicul prezent ieri pe Smardan 27, in Spazio Studio. Traim vremuri cu adevarat fantastice. Ce inseamna asta? Inseamna ca orice fantezie e realizabila si ni se confirma in fiecare zi. Inseamna sa aduci oameni care sa vorbeasca despre succesele lor, sa impartaseasca din felul lor de a intelege fericirea si succesul, daca asta vrei sa sa traiasca semenii tai.
Nu credeam sa vad o asa mare viteza de desfasurare a evenimentelor, dar, de cand am descoperit TED si am postat primele clipuri pe aici au trecut doar 4 luni. In 4 luni Rucsandra Pop si Alina Floroi, minti luminate de la Hydra Society au adus TED in Bucuresti, dovedind prin gestul lor intregul manifest TED: viseaza, fa! Nu exista alti pasi. Vezi ce vrei sa faci and do it!

Nu am cuvinte suficiente pentru a spune cat m-a impresionat discursul lui Alexandru Tomescu, violonist de exceptie, printre putinii din lume care canta la o vioara Stradivarius, si care a studiat in America dar a ales sa cante in Romania, satenilor, elevilor de liceu, oricui este interesat de "Beethoven unplugged". S-a instruit singur in PR si advertising, creandu-si propriul turneu alaturi de prietenii lui, si gasindu-si sponsori prin propriile puteri. Alexandru ne-a invatat lectia succesului in managementul ideilor noi. Un violonist expert nu doar in manuirea arcusului ci si in armonizarea artei sale cu societatea plina de corzi rupte si care isi canta atat de strident durerile. Un foarte tanar muzician care stie ca arta pe care o ofera este un instrument pentru a face o lume mai buna, impartasind din talentul lui acolo unde nimeni nu a avut curajul: la sat, la orase mici sau mari, oriunde. Alexandru e un copil care vine sa ne invete ca nu stie managementul de la ASE, si asta i-a adus succes in crearea unui proiect excelent. Alexandru este un copil care nu stie PR de la profesori, si-a inventat propria cale de a face PR profesionist, si asta i-a adus succesul. Alexandru vine cu intelepciunea lui sa ne arate ca tot ceea ce nu stim este un atu, este o sansa sa deschidem o cale noua pentru reusita noastra.
Sandra Ghitescu m-a invatat ca viata e Jocul cel mare, si la fel de frumos am privit un adult care stie sa jongleze situatiile de viata relaxat. M-a impresionat energia si pofta ei de joc.
In imagine Raed Arafat, o lectie despre tenacitate si coerenta in implinirea unui vis, chiar cand o lume intreaga ti se impotriveste dorintei tale de a salva vieti.
DAvid Sandu si-a gsit propriul drum in arta si a aflat ca frumusetea si inovatia inseamna mereu "o regula noua". El face regulile succesului bussinesului sau in arta si obiect de bijuterie.
TEDx Romania a fost si este un succes. Ii sustin din tot sufletul!