miercuri, 10 martie 2010

CAT DE MARE ESTE BUCURIA PE CARE O POTI SUPORTA?

Hai razi, razi de mine si de tine si spune-ti tie ca esti in stare sa suporti ORICE bucurie. Dar stii ce? Nu te cred. N-ai fost invatat cu bucurii zilnice, cat mai ales cu rigle peste palme. Nu stii sa te bucuri de dimineata pana seara, asa ca nu imi spune ca poti sa te bucuri pana la Dumnezeu si inapoi.

Si totusi...

Daca, sa zicem, tot ce ti-ai dorit vreodata se va intampla maine? Te rog, creioneaza in imaginatia ta absolut tot ceea ce iti doresti sa se intample minunat pentru tine: salariul EXACT pe care il doresti, munca superba pe care vrei sa o faci, cea care iti PLACE cel mai mult, profilul partenerului pe care il vrei, bucuriile pe care vrei sa le traiesti alaturi de el, felurile in care experimentati impreuna fericirea, TOT. Te rog sa incepi sa iti desenezi si imaginezi toate domeniile de viata ASA CUM LE VREI. De la cel profesional, social, personal, al relatiei de cuplu, al familiei, cel al relatiei cu prietenii, pana la domeniuil relatiei cu mediul, cu Divinitatea. Tot. Imagineaza-ti viata ta PERFECTA in toate aspectele ei, oare cum ar arata?

Si, daca ai inceput, te intreb... CAT POTI FACE ASTA? 3 minute, 4? Hai ca poti, stiu ca poti sa visezi macar 5 minute inainte de primul gand negativ de genul "nu pot face asta, nu sunt in stare de cealalta, nu merit sa primesc 2000 de euro pe luna".

Hai cu mine. Dar nu 5 minute, ci ora intreaga. Sau chiar o viata intreaga, printre picaturi, pe la semafoare, printre muncile tale, viseaza exact ce iti doresti. Si NIMIC din ceea ce nu iti doresti. Doar ce intentionezi sa faci, sa ai, sa fii.

Hai cu mine. Impreuna vom exersa zilnic visarea. I'm a Proffesional Dreamer, uite, scrie acolo in dreapta, sub poza. Credeai ca stii sa visezi profesionist? Da, e usor sa ai un vis de nota 7. Mai sunt cativa care viseaza de 8, hai, de 9. Dar eu iti spun, poti visa de 10! Mereu!

Accepti ca poti face un proiect bun, bunut, prostut, dar nu accepti ca poti sa imbunatatesti felul in care VISEZI? Viseaza CE VREI, nu ce nu vrei! Viseaza cu sarg, viseaza perfect, proiecteaza-ti viata intr-un mod in care nu l-ai facut niciodata pana acum: fara autoironie, cu curaj si cu increderea ca POTI FACE ORICE. Dar chiar ORICE, stii? Fara frica. Poti invata orice meserie noua iti doresti, poti schimba ORICE din viata ta, poti incepe ORICAND sa faci ceea ce iti doresti si iti place sa faci.

Viseaza la maxim. Viseaza la infinit, in infinitul care esti si iti desfasori existenta, TU nu ai limite!
Viseaza enorm. Viseaza TOT! Tot ce poti visa nu are limite, iar tu te opresti la nu pot? Asta tot ce POTI sa visezi?

Admite pentru o zi - adica azi si zi de zi - ca esti tot ce vrei sa fii. Imagineaza-ti apoi bucuria CEA MAI MARE pe care o poti avea. Traieste-o 5 minute in tine, ca si cum s-a intamplat. SE VA INTAMPLA!

....

Dar promite-mi ca nu mai crezi despre tine ca poti suporta orice bucurie... nu e asa, inca. Daca ai primi MAINE macar jumatate din ceea ce iti doresti cu adevarat, ai tremura o zi intreaga din tot trupul si nu ti-ai reveni 2 zile. Asa ca ANTRENEAZA-TE de pe acum!

Antreneaza-ti musculatura EMOTIONALA (care e foaaaaaarte pregatita pentru furii si certuri, dar nu si pentru IMENSE BUCURII). Iti spun: daca vrei sa vina la tine, simuleaza-le inainte, fa un "snur" inainte, fa repetitii cat poti de detaliate, altfel nu vei putea suporta imensa bucurie ce-ti este harazita!

Viseaza TOT ! Atinge-ti limitele, atinge-ti propriul INFINIT!

Cat de mare este BUCURIA pe care o poti suporta?