joi, 28 ianuarie 2010

TU FACI ISTORIE. CU BLANDETE.

Chiar acum, respirand, scrii istoria catre fiul tau si fiica ta. Catre colaboratorii din jur si catre colegi, prieteni si rude. Fiecare gest al tau face parte din istorie.

Tu esti spectacol. Tot ceea ce faci reprezinta minunea care esti. Felul in care ridici bratul aratand spre fereastra sau modul in care privesti catre cer este unic. Mersul tau - stii! - iti apartine doar tie. Orice gest faci, e un adevarat spectacol. Pana si la tastatura scrii intr-un fel in care nimeni nu o face. Esti spectacol! bucura-te de ceea ce oferi!

Esti unicitate si originalitate mai ales atunci cand nu te straduiesti deloc. Forma gurii tale nu o are nimeni. Felul in care buzele tale se impletesc in cuvant sau ofteaza, felul in care ti le atingi pentru a aminti celor din jur ca ele se saruta este irepetabil. Mai presus de orice, zambetul tau nu il are nimeni.

Cele mai puternice lucruri izvorasc din blandete si blandetea ESTE invincibila (Stephane Audguy).

Blandete, tandrete, gest incet, soapta, cuvant spus din inima. Inima nu striga. Inima spune clar, dar la volum mic. Daca inima ar striga, ar insemna ca se simte slaba.

Doar cei slabiti sau cei care si-au pierdut increderea striga. Cei infricosati mai ales.

Vorbeste astazi in soapta, poti? Hai sa nu spunem soptit, dar la nivelul cel mai bland si incet al vocii tale. Ca si cum te-ai adresa unui copil de cateva luni ce abia s-a trezit. Vei vedea atunci forta pe care o ai. E forta inimii tale.

Tu esti blandete.

Ce ne impresioneaza? Un munte de om imbratisand tandru o femeie subtire ca un fir de iarba. O echipa de pompieri scotand un copil dintr-o casa arzand. O femeie cedanad dorintei de a striga, si, in loc, lasandu-si lacrimile sa curga. Asa esti si tu: un "pachet de muschi" fie ei intelectuali, fizici, verbali pus in slujba celor din jur. Vorbeste incet, astfel forta actiunii tale este si clara si tintita.

Toate lucrurile in care inca nu stii ca esti puternic sunt in inima ta.

Puterea e forta exprimata prin blandete.