luni, 21 iunie 2010

DESPRE O LUME "MAI BUNA" sau LUMEA E O BICICLETA

Cred ca lumea aceasta e buna asa cum este. Si ea functioneaza impecabil. Daca va uitati bine in jur n-o sa fiti prea socati de afirmatia aceasta, ci o veti intelege exact asa cum este: o afirmatie a unei realitati create de noi, toti, in felul nostru, cu lumina fiecaruia dintre noi.
Nu despre a crea o "lume mai buna" este vorba aici, ci despre a aduce lumea noastra (interioara) buna IN AFARA noastra, pentru a completa si implini lumea aceasta exterioara. Lumea este perfecta. Oamenii perfecti. Faptele lor... discutaibile. Acolo unde este intuneric si durere inca nu a adus nimeni lumina si bucurie. Si acele locuri te asteapta pe tine.
A crede intr-o "lume mai buna" inseamna sa negi functionalitatea acesteia, si a principiului dupa care s-a functioneaza: suntem ceea ce credem. Oare si-ar putea imagina cineva un sistem "mai" perfect?Eu una nu pot. Dar stiu ca pentru aplicarea lui avem nevoie sa mai exersam. O bicicleta e perfecta asa cum este, si, desi multi au incercat sa o imbunatateasca, principiul de functionare al ei a ramas acelasi.
Priviti in jur: exista multi oameni isi irosesc 98% din energie distrugand, contestand, negand. Toate acestea nu fac decat sa consolideze raul contestat. Doar 2% din substanta din care sunt facuti majoritatea oamenilor reprezinta constructie, solutie, idee noua. Cu tot ceea ce te lupti revine mai puternic. Tot ceea ce incerci sa demolezi creste mai sus.
Dar sunt si oameni care fac zi de zi exercitiul de a CREA CEEA CE ISI DORESC. Oameni care reusesc sa fie apropae in toatlitate constructori. Oameni care isi depasesc balcanicul spirit de ironie si autoironie in care au fost crescuti pentru a re-crea, pentru a-si creste si educa spiritul inovativ, cautator de solutii, de bucurie simpla, de elan si idei noi (sau vechi) dar bune. Oameni care cred in ei, in visele lor, in ceva.... ORICE!
Priviti discutiile din jur, din ce in ce mai aprinse, dese, stufoase, pline de detalii: sunt ele o solutie? Aduc ele ceva nou? Ceva ce nu stii? Aduc ele visul tau mai aproape? Orice cuvant spus impotriva visului tau il indeparteaza, orice sunet care vibreaza la unison cu visul tau il apropie.
Folositi-va energia pentru a va aduce visul cat mai repede in fata ochilor. Pentru aceasta, lumea noastra e una perfecta, caci ea functioneaza dupa principiul unic: esti ceea ce gandesti, visezi, crezi. Daca crezi ca nu meriti asa este. Daca crezi ca vei fi acolo, in visul tau, acolo vei fi. Lucreaza cu crezul tau, cu credintele tale, vezi ce cuvinte iti ies din gura uneori automat, renunta la clisee, caci ele iti aduc o viata de cliseu. Spune ce simti. Asculta ce crezi. Crezi.
Lumea noastra e perfecta. Fiind totusi o lume populata cu oameni, este nevoie ca ei sa stie sa o foloseasca. Bicicleta nu e de vina daca pedalezi de-a-ndoaselea si tii ghidonul stramb. Asemenea acestei lumi minunate, bicicleta are reguli simple de utilizare: trebuie sa vezi in permanenta drumul, sa fii atent, sa tii bine ghidonul si sa pedalezi. Nimic mai simplu. Iar lumea noastra e la fel de perfecta ca o bicicleta: trebuie sa fii permanent atent in jur dar focusat catre locul in care vrei sa mergi, sa ai grija sa redresezi orice iesire de pe traseu si apoi sa actionezi. Adica sa pedalezi.
Asa cum toate se regasesc in toate, marele in mic, universul in celula, copacul in samanta, gandul in fractali.
Lumea e o bicicleta, iar tu esti pe sa. Bicicleta e buna. Pedaleaza!