vineri, 30 decembrie 2011

New Love – Noua Iubire


Partea 1 - Introducere

    Iubirea are formă. Asta înseamna creştere: iubire în FORME. Priviţi o floare, priviţi copacul. Sunt forme de iubire; şi aceasta nu e o metafora. Orice creştere înseamnă forma manifestă a iubirii. Floarea creşte pentru că prin ea circulă iubirea. La flori e simplu: când nu le e bine se ofilesc. Nu există cale de mijloc (da, bolile plantelor au apărut odată cu industria chimică şi modificările genetice).
    Iubirea are formă. Ea este tot ce creste sănătos în jurul nostru, de la flori la copii, de la o relaţie la o casă. Chiar şi tumorile sunt forme de iubire (ori de lipsa ei) prin care organismul ne apăra de viaţa trăită în minciuna. Faţă de noi înşine. Se umflă şi creşte într-un loc în care am blocat  - conştient sau nu -  curgerea naturală.

     Am pornit “New Love – Noua Iubire” într-o dimineaţă de iarnă a anului 2008 în care am simţit că nu dau tot ce pot omenirii, oraşului în care locuiesc, familiei mele, soţului meu. O imensă cantitate de iubire aştepta un moment prielnic, ceva sau pe cineva să o elibereze. O situaţie, o pasiune, un bărbat de care să ma îndrăgostesc şi care, eventual, să mă adore, să-l văd venerându-mă şi să redescopăr astfel, în ochii lui, cum arată dragostea. Dar în aceeasi dimineaţă am descoperit într-o secundă a schimbării că în sufletul meu sunt doar eu. Că doar eu pot gestiona procesele care au loc în mine, că numai eu deţin responsabilitatea propriului management intern şi am înţeles că declanşatorul dragostei este şi el la mine. Că nici 10 bărbati indragostit nebuneşte de mine nu vor fi indeajuns pentru a-mi fi eu de ajuns pentru mine. De atunci lucrurile nu au mai fost deloc la fel.
    In timpul acesta s-au nascut atelierele New Love – Noua Iubire si, atat cat au durat au fost benefice atât pentru participanţii la redescoperirea dragostei cât şi pentru mine. Pentru că e o descoperire să afli că iubirea a fost mereu cu tine, şi o REdescoperire să te vezi plin de iubire indiferent cât de multă dai.

     New Love – Noua Iubire crede ca noi, oamenii, suntem canale universale de comunicare. Un capăt ne este conectat la Iubirea lui Dumnezeu, mijlocul este la noi, iar celălalt capăt este deschis spre lume. Spre orice om întâlnit în orice clipă a zilei. Mijlocul este însă uneori gâtuit, sufocat, răsucit neînţeles, strivit de frică. Acolo, la mijloc, suntem noi:  lăsăm sau nu iubirea universală să treacă, din Lumea Iubirii către lumea Aceasta a unei Realităţi create de noi. Noi suntem esenţa acestui canal de comunicare. De noi depinde debitul de iubire, viteza lui, calitatea iubirii ce curge, dar şi filtrele pe care i le aplicăm astfel încât ceea ce emanam în această lume din lumea noastră interioara (legată la Dumnezeu) sa fie strălucitor ca iubirea sau întunecat ca cearta între îndrăgostiţi.

     New Love – Noua Iubire  este o mişcare de revoluţie şi de rotaţie în acelaşi timp. O mişcare de revoluţie în sufletul nostru şi de rotaţie a privirii către o nouă perspectivă a iubirii. Înseamnă redescoperirea dragostei, având ca scop reconectarea cu iubirea din noi, acest lucru ducând la reîndrăgostirea de partenerii noştrii sau la eliberarea lor, cu dragoste. Înseamnă eliberarea de partenerii din mentalul şi sufletul nostru (frica de tata, de un unchi, de părerea mamei despre mine) şi redescoperirea celor din jur ca posibili şi probabili parteneri potriviti pentru noi. Înseamnă redescoperire personală.
    “New LOVE – Noua Iubire”  înseamnă să te îndrăgosteşti de oameni. Să îţi aduci aminte că nu e nevoie de o mişcare mondiala pentru a face pace în lume, ci de una exclusiv locală: fiecare în familia lui, în cercul lui de prieteni poate aduce pacea. Ştim cu toţii că dacă vrem se face lumină în încăperea în care intrăm. Noi alegem printr-o decizie personala atmosfera pe care o cream în jurul nostru şi mai ales în suflet. Dar mai există o conditie necesara unei păci mondiale: SIMULTANEITATEA. Dacă acesta pace se întâmplă simultan, în TOATE familiile, în toate micile cercuri de prieteni, atunci putem face pace mondială! Închipuiţi-vă o lume de iubire, creată de noi, de fiecare dintre noi, în câteva zile. Sau chiar într-o jumătate de zi! Pentru că decizia de a renunţa la luptă e o problemă de secunde. Iar lupta nu are loc pe un câmp de bătălie ci doar în inima noastră. Sau, dacă vrei, există un “câmp de luptă”, el se numeşte uneori bucătărie, alteori living, hol, cel mai adesea dormitor. Acestea sunt, într-adevar, NOILE CÂMPURI DE LUPTĂ. Acolo săpam tranşee în loc să punem beţişoare parfumate, acolo ne lustruim lăncile în loc să ne lubrifiem vaginul ori penisul.
    Planeta Mea e deprimată. Asemenea multor femei şi barbati din ziua de azi. Asemenea multor familii "moderne". Noi, femeile, am pretins dragoste dar am aruncat otrava în familie, am pretins atenţie şi protecţie dar ne-am castrat bărbaţii cu o privire tăioasă. Am cerut iubire dar am trimis reproşuri. Cine să mai înţeleagă? Cred ca e un moment bun să ne oprim din "a cere" şi să începem sa oferim calitativ ceea ce predicăm: iubire şi atenţie.
    Planeta noastră e conflictuală, aşa cum sunt majoritatea relaţiilor. Cum să fie pace pe Pamânt când sunt războaie în familii? Cum să fie pace între popoare când este un câmp de luptă între El şi Ea? Cum să fie pace între naţiuni când sunt conflicte în propriul nostru corp? Între mintea şi sufletul nostru! Pacea mondială începe cu pacea minţii noastre. Apoi a căminului. Ea se va propaga apoi pe tot Pământul.
    ‘’Opriţi războiul conjugal, porniţi iubirea mondială’’ –  acesta a fost primul motto cu care am început mişcarea New Love şi cred că el reprezintă  esenţa demersului meu. Este ceva ce putem face în fiecare zi, ne este la îndemană.
     În goana după cariere şi familii ideale, unele dintre noi, femeile, am uitat un lucru esenţial: să iubim bărbaţii! În primul rând pe cei de lângă noi. Apoi pe fiecare bărbat întâlnit pe care îl putem măcar privi cu iubire. Haideţi să-i privim cu dragoste pe cei din metrouri, autobuze, trafic - sunt jumătăţile cuiva, trimiţeţi-le un zâmbet în privirea voastră. Tineri, bătrâni, şchiopi, prostituate, vagabonzi, aroganţi, “grasul ăla”, “porcul de dincolo”, “mitocanul de la tejghea”, “curva aia”, “dobitocul de şef”, “gâsca de vecină”... Femei şi bărbaţi. Oricare dintre ei are să te înveţe ceva despre tine. Priveşte-i cu atenţie şi cu deschidere: ei au ceva de spus despre tine. Foloseşte-ţi fiecare secundă pentru a oferi ceea ce îţi doreşti să primeşti.
     Draga mea, reîndrăgosteşte-te de bărbaţi! Dragul meu, reîndrăgosteşte-te de femei!
    Oferă zâmbete cu largheţea cu care vrei să primeşti. Ce rămâne în urma unei zile şi, câteodată, a unei vieţi? Amintiţi-vă numai câte cântece s-au scris pe lume inspirate de zâmbetul unei femei. Amintiţi-vă opere de artă, picturi celebre sau piese de teatru care au fost declanşate de un simplu zâmbet. Da, zâmbetul e simplu, pentru că e acea ‘’armă’’ redutabil de genială prin care inamicul cade răpus de iubire de semeni.
     Eşti puternică? Te consideri o luptătoare? Renuntă, războiul nu e aici. Fii blândă şi moale. Nu, nu fi deloc ‘’tare’’. Fii feminină, fii moale ca apa şi vei modela chiar şi bolovani.
     Este momentul pentru Noua Iubire. 
     New Love înseamnă femei şi bărbaţi care vor să facă dragoste în fiecare zi, femei înfrumuseţate de plăcerea pe care o dau şi o primesc. Femei care înţeleg bărbaţii, adevarate gheişe ale zilelor noastre, dar care gestionează şi casa şi emoţiile din ea. Femei iubite  care pun pe primul plan iubirea. New Love înseamnă bărbaţi care se luptă pentru un loc mai bun în sport, dar renunţă la luptele casnice şi frica de consoartă. New Love înseamnă bărbaţi care îşi pun forţa, creativitatea şi puterea în  construcţiile pe care le gândesc. Bărbaţi care respecta şi iubesc femeile din jurul lor, nu doar “mama, soţia şi fiica”. Toate femeile din jurul nostru sunt mame, soţii sau fiice ale unui bărbat. Toţi bărbaţii din jurul nostru sunt fii, soţi sau părinţi ai cuiva.
     În acest context, fiecare dintre ei, la întâlnirea cu noi, are statutul de “invăţător spiritual”. Când calea pe care o cauţi este cea spre inima ta atunci fiecare om întâlnit devine un ghid spiritual despre tine.
   
    Vă invit în lumea New Love – Noua Iubire. Ea este nouă pentru că nu ai practicat-o niciodată conştient. Cândva, demult, în prima copilărie, în primii ani de viaţă cunoşteai perfect metoda de a transmite iubire pe un canal pur. Regăseşte-ţi ochii inocenţei, priveşte lumea lăsând-o să vină spre tine, neaplicându-i etichete. Curand îţi vei aminti mersul tău firesc şi natural… în iubire!

(Aceasta este introducerea la ceea ce am vrut acum 2 ani sa fie o carte. Ma intreb cati dintre voi mai simt asa cum am simtit eu atunci. Voi continua zilele urmatoare cu celelalte capitole.)