miercuri, 26 octombrie 2011

Ai de incheiat ceva? Play the game... fall in love!


M-a fascinat intotdeauna expresia "to fall in love" si imi pare din ce in ce mai bogata, pe zi ce trece. Ne este atat de frica de aruncarea in schimbare, ne este atat de teama de inaltimi pe cat de ipocriti suntem in a afirma ca iubim zborul.

Daca l-am iubi am adora si caderea, dar noua ne place doar planarea. Usoara, controlata, fara ametealea. 

Dar "caderea" in iubire inseamna tocmai cedarea controlului acelui ceva mai mare si mai coerent decat halucinantele noastre planuri. Caderea in iubire ca renuntare constanta la tot ce inseamna incordare, tensiune inutila, blocare a fluxului continuu de iubire cu care suntem alimentati zi de zi. Renuntarea la inclestare, la agatare, la... greu! Renuntarea la tot ce nu ne place, nu ne e bine, nu ne e omogen si izotrop duce inevitabil si lejer la caderea in iubire. De viata, de sine, de el, de ea.

Fall in love! Lasa-te in iubire!

Ati observat cu cat grija ne asezam pe balansoare ori fotolii cu spatarul flexibil? Prima data cu incordare, cu un asa zis control al miscarii iar placerea nu exista. Doar relaxarea produce placere. A doua oara stim sa ne dam drumul, dar avem ceva in plus: incredere! Ce mecanism subtil ne face sa ne aruncam cu incredere? E doar un joc. Totul se petrece inauntru, acolo unde fabricam toate sentimentele de care avem nevoie. Acolo apare si increderea.

In fiecare an sar de la inaltime intr-un fel sau altul. De pe stanci, barci, din avioane sau orice gasesc. Anul acesta am sarit in tandem cu parapanta de pe Bunloc, a fost un zbor lung, ametitor si plin de povesti pe secunda. Sa iti lasi sufletul in mainile altcuiva, fie el om sau alta divinitate ramane una dintre extremele emotionale pe care le poti experimenta. Saltul in tandem este asemenea unei declaratii de dragoste facute fara acoperire "de partea cealalta": iti expui trupul, sufletul si tot ce esti  tu in fata unei alte fiinte, cunoscute sau nu. Dar care este o alta pereche de ochi ai lui Dumnezeu.

Ai de sarit undeva? Aminteste-ti ultimul tau salt si acordeaza-ti corpul la acea incredere. Produ-o, creeaz-o, fa-o pur si simplu. E la tine, e in tine toata increderea de care ai nevoie. Apoi da-ti drumul.
Ai de incheiat ceva? O casa, o relatie, un joc (a se citi job), un capitol? Inchide obloanele si acordeaza-ti apoi trupul la noua perspectiva, la uriasul "Nou" ce il ai in fata. Lumea asta nu are "Jos" sau "Sus", deci ceea ce vezi ca o cadere este mai mult ca probabil zborul tau in sus. Lumea nu are "plin" si "gol" deci ceea ce numesti "necunoscut" este doar o minunata poveste pe care tocmai o incepi, o uriasa pagina alba pe care o vei umple cu creatia ta, cu culorile tale, cu claritatea ta, cu tot ce esti tu. Negrul ce il vezi in fata este camera obscura a albului, asteptand corectia ta de lumina.

Fall in love... da-ti drumul,  lasa-te in iubire!